E-ITSPEA 3: Kas traditsioonilise meedia suudab uuenda?


The New York Times

The New York Times asutati 1851 aastal New Yorkis soodsa ajalehena mis hoidus sensatsioonidest. Selle ajalehe tugevuseks peetakse toimetuse head taset, diraazi poolest on temast ka suuremaid ajalehti. 21. sajandi alguseks oli ajaleht võitnud üle 120 Pulitzeri (koos tsitaatidega), mis on tunduvalt rohkem kui ükski teine uudisteagentuur.

Kuigi The Timesil on tugev digitaalne esindatus, paneb ta jätkuvalt suurt rõhku oma trükiväljaandele. Alates 2022. aastast oli selle igapäevane tiraaž umbes 600 000 ja pühapäevane tiraaž umbes 1,2 miljonit.

Minu hinnangul pole The New York Times kasutanud kõiki uue meedia võimalusi piisavalt.


The Washington Post

1877. aastal asutatud The Washington Post oli silmapaistev trükiväljaanne üle sajandi. Kuna aga lugejaskond vähenes ja rahalisi probleeme oli, võttis ta 2000. aastate alguses kasutusele digitaalsed muutused.

Ajaleht käivitas kasutajasõbraliku veebisaidi ja mobiilirakenduse, keskendudes kvaliteetse ajakirjanduse loomisele, mis on optimeeritud online-tarbimiseks.

Nad arendasid sihilikult tugevat kohalolekut sellistel platvormidel nagu Twitter ja Facebook, suheldes lugejatega otse ja edendades kogukonna arutelusid.

The Washington Post katsetas videote, podcastide ja interaktiivsete elementidega, hoides sisu kaasahaaravana ja visuaalselt atraktiivsena. Nad analüüsisid kasutajate käitumist ja eelistusi, et kohandada sisu ja edastamist tõhusalt.

Need jõupingutused osutusid edukaks. Washington Postil on nüüd edukas digitaalne lugejaskond, mis ületab selle lugejaskonna arvukuse. Samuti on see saanud tunnustust oma uuendusliku ajakirjanduse eest, saades ainuüksi 2023. aastal kaks Pulitzeri auhinda.

The Washington Post on uue ajastu kommunikatsioonimeetodid palju paremini omaks võtnud, kui The New York Times.


Allikad:

    https://www.britannica.com/topic/The-New-York-Times

    https://en.wikipedia.org/wiki/The_Washington_Post

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA 1: Kolm põnevat IT-lahendust

E-ITSPEA 2: Kaks erinevat nähtust Interneti varasemast ajaloost

E-ITSPEA 11: Arendus- ja ärimudelid