E-ITSPEA 5: Üks netikäsk mis on isegi aktuaalsem kui varem ja üks, mis on oma tähtsuse minetanud

 Üks netikäsk mis isegi aktuaalsem kui varem ja üks, mis on oma tähtsuse minetanud


Netikäsk, mis isegi aktuaalsem kui varem - Näe võrgus hea välja

Internetiavarustes suhtlemine erineb otsesest suhtlusest, kuna puudub füüsiline kohalolek. Seega on eriti oluline pöörata tähelepanu oma eneseväljendusele ja kuvandile, et luua usaldusväärne ja professionaalne mulje. Seega kehtib endiselt kõik see, mis 1990nendatel oli oluline oma kuvandi loomisel võrgus. Olulisemad aspektid on keelekasutus, sisukas suhtlus, lugupidav ja viisakas toon. Samuti tuleb tõsiselt võtta oma profiili koostamist, see peaks olema professionaalne.

Tänapäeval on "Näe võrgus hea välja" lisandunud veel videokõnede mõõde. Tihti asendab videokõne tööalaseid koosolekuid näiteks klientide ja tarnijatega. Kui selle koosoleku tulemus on oluline, siis tuleks seda kindlasti planeerida ja kõik olulised aspektid läbi mõelda. Kasvõi selliste asjadeni välja, et korista oma arvuti töölaud ja peida lemmikute riba kui plaanid ekraani jagada.


Netikäsk, mis on oma tähtsuse minetanud - Ära kuritarvita oma võimu

See käsk oli eriti oluline 1990-ndatel, kui internetis oli vähe võimu ja kontroll oli koondunud väheste inimeste kätte. Tänapäeval on internet detsentraliseeritum ja võim on laiali jaotunud. Kuigi on endiselt oluline olla vastutustundlik oma võimu kasutamisel internetis, ei ole see enam nii suur probleem kui varem. 

Allikad:

1 - https://www.triplem.com.au/story/the-top-funniest-zoom-meeting-fails-161079
2 - http://albion.com/netiquette/


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA 1: Kolm põnevat IT-lahendust

E-ITSPEA 2: Kaks erinevat nähtust Interneti varasemast ajaloost

E-ITSPEA 11: Arendus- ja ärimudelid